The Story Behind

10917285_418278095012716_5322284642879777491_n

Roskilde DomkirkeHjemmesiden er stadig under opbygning - men nu er  vi da så småt igang. 

Netbutikken er oppe, og den kører. Indtil videre kan man betale med PayPal og med VISA/Dankort, Mastercard og American Express  (hvis du vil betale med kort, skal du OGSÅ vælge GÅ VIDERE TIL PAYPAL, og så i næste vindue klikke på "Hvis du ikke har en PayPal konto").

Du er selvfølgelig også velkommen til at besøge butikken i Kompagnistræde 25 København K – ligesom du kan skrive en mail til info@floorplaan.com.
FLOORPLAAN-idéen tager udgangspunkt i arkitekttegninger af smukke bygninger brugt som tænksom dekoration. Selve grundplanen af en bygning kan fortælle meget om tid og sted og de folk, der opførte den. Jeg har i mange år været fascineret af arkitektur og grundplaners stramme grafiske udtryk og brugt disse elementer i mit arbejde. Og med FLOOR PLAAN mobilerne har jeg tegnet videre på kendte bygningsværkers grundplaner og skabt et smukt, stilfuldt og poetisk minde.

Jeg lavede de første mobiler i 2013 som jule- og vinduesdekoration til min egen guldsmedebutik, som ligger i hjertet af København. Men det, der egentlig blot var tænkt som en juledekoration med en bagtanke, nemlig det med at bruge kirkers grundplaner for ligesom at skubbe lidt til idéen om, hvorfor vi holder jul, blev straks en overraskende stor succes. Butikkens kunder og folk der passerede forbi på gaden ville købe dem, og de første begrænsede oplag blev revet væk.

Jeg har arbejdet med grundplaner siden 2004 – i de første mange år i mine smykkedesigns. Midt i højkonjunkturens rasen gik jeg og tænkte lommefilosofiske tanker om ”at have hjemme” i sig selv. Nogle af disse tanker manifesterede sig i en serie guldbrocher forestillende grundplaner af enfamiliehuse. Senere skabte jeg en serie af dekorative planer af historiske bygninger, hen over årene fulgt af motiver hentet i plantegninger af så forskellige steder som haver, templer, museer, kirker og amerikanske mobile homes.

Da jeg i 2013 gik i gang med at udtænke årets juleudsmykning til min guldsmedebutik, var jeg ikke i tvivl. Jeg stillede mig selv spørgsmålet:” Hvorfor holder vi egentlig jul?”… og min kærlighed til grundplaner som ’historiefortæller’, ledte mig til at opsøge dekorative grundplaner af kirker for derigennem at vise eksempler på den smukke forskellighed, hvorpå folkeslag har indrettet sig med deres tro.

Jeg udvalgte 5 udenlandske kirker til den første serie; de kom fra hhv. Jerusalem, Istanbul, Tyskland og Frankrig og de er alle bygget i tiden fra kort efter Kristi fødsel og frem til middelalderen.

Som nævnt blev de første oplag revet væk – fra at være tænkt som julepynt til min egen butik, blev grundplanerne pludselig en efterspurgt vare, og jeg måtte producere nye oplag i flere omgange. Også efter jul, for grundplanerne er jo ikke decideret ”julede” – de er dekorative hele året.

I processen har projektet fået navnet FLOOR PLAAN, og der er siden den spæde start i 2013 kommet en række nye grundplaner til – og sortimentet udvikles løbende.

FLOORPLAAN-mobilerne er fremstillet i lakeret birketræ. Man aner svagt træets struktur gennem lakken, og der følger en mørkeblå bomuldssnor med til ophæng. Mobilerne leveres pakket i cellofanposer med en sort papbagside.

Brug FLOORPLAANs som ny, grafisk og moderne dekoration hele året. Et minde om et sted, du har besøgt eller har tilknytning til; en grundplan der fortæller historien og om et folk og en tid og en bygning, fyldt med symbolik – et aftryk af den tids ypperste formåen. Og ikke mindst et sted vi alle kan blive enige om at bevare og værne om.